Tiramisu met frambozen, limoncello en pistachenoten

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Verse of diepgevroren frambozen
125 g
Fijne rietsuiker
75 g
Eieren
1.5
Mascarpone
250 g
Limoncello 0%
75 ml
Lange vingers
100 g

Voor de afwerking

Pistachenoten
25 g
Verse frambozen
62.5 g

Tiramisu met frambozen, limoncello en pistachenoten

Bereiding

1

Verwarm in een steelpan de frambozen met 50 g suiker en 1 el water. Laat 5 tot 10 min zachtjes sudderen op een laag vuur tot je een coulis krijgt. Breek de eieren en scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de eidooiers met 100 g suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de mascarpone toe en meng tot een glad geheel. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.

2

Giet de limoncello in een diep bord. Laat de boudoirs even weken en leg daarna een laagje boudoirs in ieder glas. Schep de mascarpone eroverheen en voeg daarna de frambozencoulis toe. Dek af en laat minimaal 4 uur (en bij voorkeur een hele nacht) opstijven in de koelkast.

3

Hak de pistachenoten fijn. Bestrooi de tiramisu met de pistachenoten en garneer met verse frambozen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
278 kcal
Vetten
17 g
(waarvan verzadigde vetten)
10 g
Koolhydraat
24 g
Suiker
20 g
Vezels
2 g
Zout
0,083 g
Eiwitten
4,8 g