Tjaptjoi

Tjaptjoi
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Wortel
0.5
Rode paprika
0.5
Chinese kool
0.25
Teentjes knoflook
1
Sjalot
0.5
Gember
1 cm
Peultjes
50 g
Sojascheuten
50 g
Shiitake
75 g
Sesamolie
0.5 el
Oestersaus
1.5 el
Arachideolie
Zout

Tjaptjoi

Bereiding

1

Snij de wortel in julienne en de paprika in dunne schijfjes. Snij de Chinese kool in reepjes. Snipper de knoflook en de sjalot en rasp de gember.

2

Blancheer de wortel, de peultjes en de paprika 2 min in een pan kokend water. Voeg de sojascheuten en de Chinese kool toe voor de laatste 30 seconden. Giet alles af, spoel onder koud water, laat uitlekken en zet opzij.

3

Fruit de knoflook en de sjalot met de gember glazig in wat arachideolie. Voeg de shiitake toe en laat 3 min bakken. Voeg daarna de geblancheerde groenten toe en laat nog 2 min bakken. Giet er de sesamolie en de oestersaus bij en kruid met zout. Laat nog een paar minuten bakken en serveer.