Toast met artisjokken, ansjovis, feta en caesarvinaigrette

Toast met artisjokken, ansjovis, feta en caesarvinaigrette
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Gegrilde artisjokharten op olijfolie
75 g
Sneden brood
2
Bladeren sla
2
Gemarineerde ansjovisfilets
Feta
40 g

Voor de caesar vinaigrette:

Ei(eren)
1
Mosterd
1 el
Plantaardige olie
250 ml
Ansjovisfilets op olijfolie, uitgelekt
5
Teentje knoflook, gesnipperd
0.5
Een paar druppels Worcestershiresaus
Een paar druppels tabasco
Citroensap
1 el
Peper

Toast met artisjokken, ansjovis, feta en caesarvinaigrette

Bereiding

1

Maak eerst de vinaigrette: mix in de blender de eieren met de mosterd. Klop tot een dikke mayonaise door er al mixend beetje bij beetje de olie aan toe te voegen. Voeg dan de ansjovis, de look, de Worcestershiresaus, de tabasco en het citroensap toe en mix verder tot een gladde vinaigrette. Kruid met peper en giet in een glazen fles. Bewaar die in de koelkast

2

Laat de artisjokharten zorgvuldig uitlekken en snij ze in tweeën. Rooster het brood lichtjes. Leg er slablaadjes op, en daarna artisjokharten en ansjovisfilets.

3

Verkruimel de feta over de toasts en dien op met de vinaigrette.