Toast met gerookte zalm en gemarineerde uien

Toast met gerookte zalm en gemarineerde uien
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 5 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Wittewijnazijn
50 ml
Suiker
0.5 el
Rode ui
0.5
Radijzen
2
Biocitroen
0.5
Zure room
100 ml
Sneden brood Le Savoureux
2
Sneden gerookte zalm
2
Kappertjes op azijn
2 c.à.c
Bieslook
1 el
Olijfolie extra vierge
Zout
Peper

Toast met gerookte zalm en gemarineerde uien

Bereiding

1

Warm de wijnazijn en de suiker op in een pannetje tot de suiker opgelost is. Snij de rode ui in halve maantjes en de radijzen in dunne schijfjes. Giet het azijnmengsel over de ui en laat 15 min marineren.

2

Rasp de zeste van de citroen. Meng de zure room met de citroenzeste en kruid met peper en zout. Verhit een beetje olijfolie in een grote braadpan en bak de sneden brood aan beide kanten goudbruin.

3

Garneer elke boterham met 1 el zure room, een sneetje gerookte zalm, wat radijzen, gemarineerde rode ui, kappertjes en fijngesnipperde bieslook.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
186kcal
Vetten
5,9g
Vezels
2,2g
Zout
1,05g
Eiwitten
6,8g