Toast met huisgemaakte tonijnsalade en tuinkers

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Selderijstengels
50 g
Kleine rode ui
1/2
Tonijn uit blik
200 g
Kappertjes
1/2 el
Citroen
1/2 el
Mayonaise
1.5 el
Mosterd
1/2 el
Sneetjes toastbroad
2
Handvol tuinkers
1/2
Peper
Zout

Toast met huisgemaakte tonijnsalade en tuinkers

Bereiding

1

Snij de selderij in dunne ringetjes en snipper de ui fijn. Laat de tonijn uitlekken en hak de kappertjes grof. Pers het sap van 1/2 citroen. Meng in een kom de tonijn, selderij, ui, mayonaise, mosterd, 1 el citroensap en de kappertjes. Breng op smaak met peper en zout.

2

Toast de sneetjes brood in een broodrooster. Snij de rest van de citroen in partjes.

3

Beleg de toast met de tonijnsalade en werk af met een handvol tuinkers. Leg de partjes citroen mee op het bord.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
155 kcal
Vetten
8,2 g
(waarvan verzadigde vetten)
1,1 g
Koolhydraat
5,2 g
Suiker
1,7 g
Vezels
1,1 g
Zout
1 g
Eiwitten
14 g