Toast met ricotta, sinaasappel, noten, honing en tijm


Voorbereiding
5 min.
Kooktijd
10 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Toast met ricotta, sinaasappel, noten, honing en tijm
Bereiding
1
Bestrijk het brood met olijfolie en rooster krokant in een braadpan. Meng de ricotta met het zout en ½ tl honing voor een zachtere en lichtzoete ricotta.
2
Schil de sinaasappelen met een scherp mes. Snij ze daarna in dunne schijfjes. Hak de walnoten grof en rooster ze kort in een pan op een matig vuur.
3
Besmeer de toasts rijkelijk met ricotta. Leg de sinaasappelschijfjes erop. Strooi de walnoten erover en werk af met de rest van de honing en wat tijm.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
215 kcal
Vetten
9,4 g
(waarvan verzadigde vetten)
2,5 g
Koolhydraat
26 g
Suiker
13 g
Vezels
1,8 g
Zout
0,66 g
Eiwitten
6,4 g