Toast met ricotta, sinaasappel, noten, honing en tijm

Toast met ricotta, sinaasappel, noten, honing en tijm
Nutri-Score C
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Sneetjes zuurdesembrood
4
Ricotta
100 g
Honing
2 el
Sinaasappelen
1
Walnoten
2 el
Verse tijm
1 tl
Olijfolie
Snuifje zout
1

Toast met ricotta, sinaasappel, noten, honing en tijm

Bereiding

1

Bestrijk het brood met olijfolie en rooster krokant in een braadpan. Meng de ricotta met het zout en ½ tl honing voor een zachtere en lichtzoete ricotta.

2

Schil de sinaasappelen met een scherp mes. Snij ze daarna in dunne schijfjes. Hak de walnoten grof en rooster ze kort in een pan op een matig vuur.

3

Besmeer de toasts rijkelijk met ricotta. Leg de sinaasappelschijfjes erop. Strooi de walnoten erover en werk af met de rest van de honing en wat tijm.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
215 kcal
Vetten
9,4 g
(waarvan verzadigde vetten)
2,5 g
Koolhydraat
26 g
Suiker
13 g
Vezels
1,8 g
Zout
0,66 g
Eiwitten
6,4 g