Tofubrochettes met gevulde aardappelen

Tofubrochettes met gevulde aardappelen
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Tofu natuur
190 g
Grote aardappelen
2
Zure room
75 ml
Lente-uitje(s), fijn gesnipperd + extra voor de afwerking
1
Komkommer in blokjes + extra voor de afwerking
0.5
Dille, fijngehakt + extra voor de afwerking
1 el
Teentje knoflook, fijn gesnipperd
0.5
Sesamzaadjes
Zout, peper

Voor de marinade:

Rood pepertje, fijn gesnipperd + voor de afwerking
0.25
Teentje(s) knoflook, geperst
1
Verse gember, geraspt
1 c.à.c
Sojasaus
2 el
Vloeibare honing
0.5 el

Tofubrochettes met gevulde aardappelen

Bereiding

1

Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snij de tofu in acht dunne plakken en laat ze 15 min marineren. 

2

Prik de aardappelen in met een vork en bak ze 5 min op 800 watt in de microgolfoven. Verpak ze apart in aluminiumfolie en bak ze 15 min op de barbecue. Meng de zure room met de lente-uitjes, blokjes komkommer, de dille en de knoflook. Kruid met zout en peper. Steek de tofu op spiesjes en bak ze goudbruin op de barbecue.

3

Snij een hoedje van de aardappelen en schep er met een lepeltje voorzichtig een deel van het kruim uit. Vul de aardappelen op met het roommengsel en werk ze af met lente-ui, komkommer en dille. Dien op met de tofubrochettes, bestrooid met snippers van het rode pepertje.