Tomaat Caprese met quinoa en spinazie

Tomaat Caprese met quinoa en spinazie
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

grote vleestomaten
2
veggie gehakt
90 g
sneetjes mozzarella
2
quinoa
100 g
spinazie
125 g
basilicumpesto
2 el
ui
0.5
teentje(s) knoflook
1
handvol verse basilicumblaadjes
olijfolie
peper
zout
keukenpapier

Tomaat Caprese met quinoa en spinazie

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit. Hou het vruchtvlees aan de kant. Strooi zout in de tomaten en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Snipper de ui fijn.

2

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoof de ui glazig in wat olijfolie, op een zacht vuur. Pers de knoflook erbij. Bak het veggie gehakt mee. Doe er het vruchtvlees van de tomaten en de spinazie bij. Laat even stoven tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Zet het vuur uit en meng er de quinoa onder.

3

Roer de basilicumpesto door de groenten en quinoa. Vul de uitgeholde tomaten met 1/3de van het mengsel. Leg op iedere tomaat een sneetje mozzarella. Zet er het hoedje op en bak de tomaten 10 min. in de oven. Werk af met verse basilicumblaadjes. Serveer er de resterende vulling bij.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
88kcal
Vetten
1g
Zout
0,31g
Eiwitten
4,3g