Tomatensaus voor pizza

Tomatensaus voor pizza
Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ui
0.5
Teentje knoflook
1
Geconcentreerde tomatenpuree
0.5 el
Rode wijn
60 ml
Een paar takjes tijm
Tomatenblokjes (blik)
200 g
Passata
100 ml
Takjes rozemarijn
1
Laurierblad
0.5
Suiker
0.5 el
Olijfolie
Zout
Peper

Tomatensaus voor pizza

Bereiding

1

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit ze samen glazig in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 min meebakken. Blus met de rode wijn en laat even opkoken.

2

Voeg de tomatenblokjes en de passata, de kruiden en de suiker toe en breng op een laag vuur aan de kook. Laat 30 min sudderen.

3

Haal de kruiden uit de saus en mix ze glad. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
47kcal
Vetten
1,3g
Suiker
4,9g
Vezels
1,6g
Eiwitten
1,3g