Tomatensoep met lasagnette en mozzarella

Tomatensoep met lasagnette en mozzarella
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Olijfolie
1 el
Dikke ui, gesnipperd
0.5
Gedroogde oregano
1 el
Geconcentreerde tomatenpuree
1 el
Blik gepelde tomaten
0.5
Laurierblad(eren)
1
Groentebouillon
250 ml
Lasagnette
200 g
Ricotta
250 g
Parmezaan
50 g
Mozzarella, in plakken
Vers basilicum
Zout, peper

Tomatensoep met lasagnette en mozzarella

Bereiding

1

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui met de oregano. Voeg de tomatenpuree, de gepelde tomaten, de laurier en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 30 min sudderen.

2

Kook de pasta in een grote pan gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

3

Meng de ricotta met de Parmezaan en kruid met zout en peper. Schep een flinke eetlepel van dit kaasmengsel in elke soepkom. Leg er pasta op en schep daarop de soep. Werk af met plakken mozzarella en blaadjes basilicum.