Tomates farcies aux pâtes grecques, feta et épinards frais

Tomates farcies aux pâtes grecques, feta et épinards frais
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

spinazie
60 g
feta
80 g
orzo
100 g
citroenzeste
0.5 c.à.c
komijn
0.5 c.à.c
tomaten
4
veldsla
45 g
olijfolie
peper
zout

Tomates farcies aux pâtes grecques, feta et épinards frais

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta in gezouten water volgens de aanduidingen op de verpakking en laat uitlekken. Verwijder de steeltjes van de spinazie. Snij de feta in kleine blokjes en hak grof. Meng de pasta, de spinazie, de feta, de citroenzeste, de komijn en 1 el olijfolie.

2

Snij het hoedje van de tomaten op 1/3 van de bovenkant. Haal de tomaten leeg en kruid de binnenkant met peper en zout.

3

Vul de tomaten met het pastamengsel. Zet het hoedje er terug op en besprenkel met 1 scheut olijfolie. Schik de gevulde tomaten in een ovenschaal en bak 20 min. in de oven. Serveer onmiddellijk met de sla.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
68kcal
Vetten
0,9g
Zout
0,2g
Eiwitten
2,3g