Tongfilets in tempura met tartaarsaus

Tongfilets in tempura met tartaarsaus
Voorbereiding 15 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Belgische producten

zeetongfilets
1
fijngehakte peterselie
1 el
fijngehakte dragon
1 el
spuitwater
75 ml

Alsook:

kappertjes op azijn
1 el
fijngehakte augurken
1 el
mayonaise
5 el
bloem
50 g
zout
peper

Tongfilets in tempura met tartaarsaus

Bereiding

1

Meng de kruiden, de augurken en de kappertjes met de mayonaise. Kruid met peper en zout.

2

Meng de bloem en het spuitwater krachtig met een garde tot een vloeibaar deeg.

3

Snijd elke zeetongfilet in drie stukken. Kruid de vis met zout en peper. Dompel de filets onder in het deeg en leg ze meteen in de olie (verhit tot 180 °C). Laat de stukjes vis uitlekken zodra ze goudbruin gebakken zijn. Serveer de tongfilets warm met wat tartaarsaus