Tongfilets meunière met peterseliepatatjes en pittig slaatje

Tongfilets meunière met peterseliepatatjes en pittig slaatje
Bereiding
1
Snij de aardappelen in stukken en kook in ongeveer 20 min. gaar in gezouten water. Hak de bladpeterselie fijn.
2
Kruid de tongfilets met peper en zout. Verwarm een klont boter in een antikleefpan en bak de tongen ongeveer 30 sec. aan elke zijde. Haal de tong uit de pan en houd warm. Voeg de helft van de bladpeterselie, het citroensap en een extra klont boter toe. Laat, al roerend, 1 min. opwarmen.
3
Meng de rauwkost met de tuinkers en waterkers. Breng op smaak met olijfolie, azijn, peper en zout. Giet de aardappelen af en meng er een klontje boter en de overgebleven peterselie door. Serveer de tong met de botersaus, de peterseliepatatjes en het slaatje.