Tonijnvingers met kappertjes en olijven

Tonijnvingers met kappertjes en olijven
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Tonijn in eigen nat, in blik
200 g
Rol bladerdeeg
1
Groene olijven
0.5 el
Kappertjes
0.5 el
Ei
0.5

Tonijnvingers met kappertjes en olijven

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de tonijn uitlekken. Mix 300g tonijn tot mousse. Rol 1 vel bladerdeeg uit en besmeer met de tonijnmousse.

2

Snij de olijven in schijfjes. Verkruimel de rest van de tonijn over de mousse. Bestrooi met de kappertjes en olijven. Breng op smaak met peper. Bedek met de tweede rol bladerdeeg. Klop het ei los en borstel het over het bladerdeeg. Bestrooi met sesamzaadjes.

3

Snij het bladerdeeg in stroken van 1 of 2 cm breed. Bak 10 min in de oven. Serveer met de wortel- en paprikadip.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
219 kcal
Vetten
12 g
(waarvan verzadigde vetten)
4,4 g
Koolhydraat
17 g
Suiker
3,0 g
Vezels
1,5 g
Zout
0,86 g
Eiwitten
11 g