Torentje van peperkoek, appel en foie gras

Torentje van peperkoek, appel en foie gras
Voorbereiding 15 min.
Kook 2 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Sneden peperkoek
2
Appel(s)
0.5
Klontje boter
0.5
Foie gras
100 g
Speculoosjes, verkruimeld
1
Kervel

Torentje van peperkoek, appel en foie gras

Bereiding

1

Snij met een kleine serveerring 8 cirkels uit de peperkoek. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in ronde schijven van 0,5 cm dik. Snij met dezelfde serveerring 8 cirkels uit de appelschijven.

2

Laat de boter smelten in een braadpan en bak de schijfjes appel in 1 min per kant goudbruin.

3

Leg een cirkel appel op een cirkel peperkoek en leg daarop foie gras. Bestrooi met de verkruimelde speculoos en versier met een plukje kervel.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
331kcal
Vetten
24g
Vezels
1,2g
Eiwitten
3,9g