Trifle met aardbeien, limoncello en mascarpone

Trifle met aardbeien, limoncello en mascarpone
Voorbereiding 35 min.
Kook 0 min.
Rusttijd 30 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Aardbeien
200 g
Aardbeien voor de afwerking
2
Limoncello
2 el
Bloemsuiker
30 g
Gecondenseerde melk
30 ml
Mascarpone
125 g
Room
60 ml
Kant-en-klare amandelcake
0.5
Bio citroen, in schijfjes
0.5

Trifle met aardbeien, limoncello en mascarpone

Bereiding

Intro

De trifle is een gastronomische Engelse traditie, met een uniek spel van texturen en smaken. Je kan ermee variëren door alle mogelijke vruchten te gebruiken of juist door slechts één soort te gebruiken.

1

Verwijder de steeltjes van de aardbeien, was ze en snij ze in kleine stukjes. Meng ze met de suiker en de limoncello en laat alles 30 min trekken.

2

Meng de gecondenseerde melk met de mascarpone. Klop de room op en meng voorzichtig onder het mascarponemengsel. Zet fris weg. Snij de cake in kleine plakjes.

3

Verdeel de aardbeienmengeling over 4 glazen, voeg er de plakjes amandelcake aan toe zodat ze het sap van de aardbeien opnemen. Lepel de mascarpone erbovenop en werk af met een schijfje citroen en een aardbei.