Truite en papillote façon méditerranéenne et couscous

Truite en papillote façon méditerranéenne et couscous
Voorbereiding 30 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Forellen, schoongemaakt
2
Rode uien, fijngesneden
1
Rode paprika’s, in blokjes
1
Citroenen, in schijfjes
1
Rood pepertje, fijngesneden
0.5
Takjes tijm
Teentjes knoflook
2
Olijfolie
Scheut pastis
0.5

Pour le couscous :

Griesmeel
100 g
Wortelen, in blokjes
1
Kerstomaten, in 2 gesneden
5
Uien, fijngesneden
1
Handvol munt, fijngesneden
0.5
Handvol peterselie, fijngesneden
0.5
Ras-el-hanout
0.5 el
Scheut olijfolie
0.5
Zout, peper

Truite en papillote façon méditerranéenne et couscous

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de forellen aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Leg elke forel op een vel vetvrij papier.

2

Verdeel de paprika, ui, citroen het pepertje en de tijm over de binnenkant van de vissen. Versnipper de look over de buitenkant. Overgiet met wat olijfolie en pastis. Sluit de papieren wikkels hermetisch af, gebruik indien nodig keukengaren. Leg de vispapillotten in een ovenvaste schaal en zet 30 min in de oven.

3

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng er de ingrediënten door. Dien op met de forel.