Uiensoep met chorizo

Uiensoep met chorizo
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Uien
4
Vloeibare room 30% VG
60 ml
Droge witte wijn
50 ml
Fusilli
50 g
Chorizo
112.5 g
Geraspte emmentaler
50 g

In je voorraadkast

Karneboter
Water
0.5 l
Blokjes kippenbouillon
1
Peper

Uiensoep met chorizo

Bereiding

1

Pel en snipper de uien. Laat 1 klontje boter smelten in een grote kookpan en fruit de uien goudgeel op een matig vuur.

2

Voeg het water, de bouillonblokjes, de room en de witte wijn toe en breng al roerend aan de kook. Laat 30 min sudderen op een laag vuur en kruid daarna met peper.

3

Voeg de pasta toe en laat 10 min meekoken. Verwijder het vel van de chorizo, snij de worst in kleine blokjes en leg ze in de soep. Breng eventueel verder op smaak, bestrooi met de geraspte kaas en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
90kcal
Vetten
6,3g
Vezels
1,2g
Eiwitten
3,8g