Uiensoep

Uiensoep
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Uien, in ringen
150 g
Sjalotten, fijngesnipperd
1
Boter
12 g
Peterselie, fijngesnipperd
0.5 el
Mosterd
1.5 c.à.c
Bloem
0.5 el
Koude bouillon (gevogelte of kalf)
300 ml
Room
50 ml
Zout, peper van de molen
Lenteuien, in ringetjes
1.5

Uiensoep

Bereiding

1

Bak de ui en sjalot glazig in de boter.

2

Voeg de peterselie, de mosterd en de bloem toe en laat 2 min verder bakken. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 25 min pruttelen.

3

Voeg de room toe, breng op smaak met peper en zout en dien heet op. Werk af met de lenteui.