Varkensfilet met kruiden

Varkensfilet met kruiden
Bereiding
1
Mix in een keukenrobot de platte peterselie, de salie, de look en het brood met 50 g boter. Voeg de dragon toe en kruid met peper en zout. Snij het vlees overlangs door en leg open op het werkblad. Smeer de kruidenpasta op het vlees en vouw terug dicht. Bind het vlees dicht met keukentouw en kruid met peper en zout.
2
Bak het vlees langs alle kanten goudbruin in een klontje boter in een braadpan (met een ovenvaste steel), op een hoog vuur. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
3
Deglaceer de braadpan met de witte wijn op een hoog vuur, laat enkele ogenblikken indikken en klop daarna de saus op met een klontje boter. Snij het vlees in dikke sneden en dien op met de saus en gebakken aardappelen.