Varkensgebraad met rozemarijn, gegrilde pastinaak en veenbessensaus

Varkensgebraad met rozemarijn, gegrilde pastinaak en veenbessensaus
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 50 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Pastinaken
2
Italiaanse kruidenmix
1 el
Olijfolie
Varkensgebraad (± 1 kg)
0.5
Bosje peterselie, grof gehakt
0.25
Een paar takjes rozemarijn
Teentjes knoflook, in dunne plakjes
2
Zak pommes duchesse, diepvries
0.5
Pot(ten) veenbessensaus, kant-en-klaar
1
Zout, peper

Varkensgebraad met rozemarijn, gegrilde pastinaak en veenbessensaus

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pastinaken in de lengte in plakken. Leg ze in een ovenschaal, kruid ze met zout en peper en strooi er de Italiaanse kruiden bij. Besprenkel met 1 el olijfolie en meng. Rooster 30 min in de oven.

2

Snij het gebraad in de lengte gedeeltelijk door en plooi het open. Kruid met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met de peterselie, rol het vlees op en bind het vast met keukentouw. Maak met de punt van een mes inkepingen van 2 cm diep in het vlees. Steek daarin takjes rozemarijn en plakjes knoflook. Leg het gebraad in een ovenschaal, besprenkel het met een scheutje olijfolie en kruid met zout en peper. Bak 45 min in de oven.

3

Bak de pommes duchesse goudbruin in hete frituurolie. Warm de veenbessensaus op. Haal het touwtje van het gebraad en snij het vlees in plakken. Dien op met de veenbessensaus, de pastinaak en de pommes duchesse.