Varkenshaasje in pestokorstje en aardappelen met rozemarijn

Ingrediënten voor:
Varkenshaasje in pestokorstje en aardappelen met rozemarijn
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aardappelen in tweeën en kook ze in 6 min beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en strooi er het zeezout, de rode peperkorrels en de rozemarijnnaaldjes over. Maak alle knoflookteentjes los uit de bol en leg ze verspreid bij de aardappelen. Bak in 40 à 50 min goudbruin en schep geregeld om.
2
Meng de lente-ui met de kerstomaatjes, giet er 1 el olijfolie bij, kruid met zout en peper en zet in de koelkast. Mix alle ingrediënten voor de pesto tot een smeuïg geheel en kruid met zout en peper.
3
Kruid het varkensvlees met zout en peper en verpak elk stukje in een sneetje ham. Leg ze op een bakplaat en bak 20 min in de oven. Schep dan op elke portie 1 el pesto, strooi er Parmezaan over en zet nog 10 min in de oven. Dien het vlees op met de aardappelen, het tomatenslaatje, de geroosterde knoflook en de rest van de pesto.