Varkensmignonette met krokantjes van koolrabi, gestoofde groenten en krieltjes

Varkensmignonette met krokantjes van koolrabi, gestoofde groenten en krieltjes
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

varkensmignonettes
2
koolrabi
0.5
courgette
0.5
ei
1
wortelschijfjes
110 g
erwtjes
100 g
krielaardappelen
400 g
ui
0.5
bloem
25 g
olijfolie
boter
peper
zout

Varkensmignonette met krokantjes van koolrabi, gestoofde groenten en krieltjes

Bereiding

1

Schil de koolrabi. Rasp de koolrabi en de courgette. Pers het vocht uit de geraspte groenten en meng met het geklutste ei en de bloem. Kruid stevig met peper en zout en meng goed door elkaar. Stoom de aardappelen gaar zoals vermeld op de verpakking.

2

Snipper de ui fijn. Bak de ui glazig in wat olijfolie op een laag vuurtje. Bak de worteltjes mee tot ze beetgaar zijn en giet er de erwtjes bij. Stoof nog 5 min. mee.

3

Bak het vlees in wat boter op een laag vuurtje. Kruid met peper en zout. Verhit in een andere pan wat olijfolie op een laag vuurtje. Schep hoopjes van het koolrabimengsel in de pan en druk plat. Bak de koekjes langs beide kanten goudbruin. Serveer het vlees met de koolrabikoekjes en de gestoofde wortels met erwtjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
75kcal
Vetten
0,7g
Zout
0,15g
Eiwitten
6g