Varkensoester met sojamarinade, paksoi en rijst

Varkensoester met sojamarinade, paksoi en rijst
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

varkensoesters
2
sojasaus
3 el
limoen
0.5
teentje(s) knoflook
1
paksoi
1
oestersaus
1 el
Thaise geparfumeerde rijst
125 g
suiker
1 c.à.c
arachideolie
peper
zout

Varkensoester met sojamarinade, paksoi en rijst

Bereiding

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Meng 2/3 van de sojasaus met het limoensap en suiker. Giet de marinade over het vlees. Laat 5 min. marineren. Was en snij ondertussen de paksoi in stukken.

2

Verhit op een middelhoog vuur wat olie in een wok en voeg de tot moes geplette knoflook toe. Roerbak 1 min. en voeg de paksoi toe. Laat enkele minuten meestoven en besprenkel vervolgens met de overige sojasaus en de oestersaus. Roerbak nog 2-3 min. verder en draai dan het vuur uit.

3

Haal het vlees uit de marinade (maar gooi die niet weg). Verhit wat olie in een pan op een middelhoog vuur en bak het vlees. Draai het na 5-6 min. om en bak opnieuw 5 min. Giet, wanneer het vlees bijna klaar is, de marinade in de pan en laat nog 1 min. meekoken. Haal het vlees uit de pan en snij het in plakjes. Serveer met de Thaise rijst en de paksoi.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
119kcal
Vetten
0,48g
Zout
1,1g
Eiwitten
9,8g