Varkensoester met sojamarinade, paksoi en rijst
Varkensoester met sojamarinade, paksoi en rijst
Bereiding
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Meng 2/3 van de sojasaus met het limoensap en suiker. Giet de marinade over het vlees. Laat 5 min. marineren. Was en snij ondertussen de paksoi in stukken.
2
Verhit op een middelhoog vuur wat olie in een wok en voeg de tot moes geplette knoflook toe. Roerbak 1 min. en voeg de paksoi toe. Laat enkele minuten meestoven en besprenkel vervolgens met de overige sojasaus en de oestersaus. Roerbak nog 2-3 min. verder en draai dan het vuur uit.
3
Haal het vlees uit de marinade (maar gooi die niet weg). Verhit wat olie in een pan op een middelhoog vuur en bak het vlees. Draai het na 5-6 min. om en bak opnieuw 5 min. Giet, wanneer het vlees bijna klaar is, de marinade in de pan en laat nog 1 min. meekoken. Haal het vlees uit de pan en snij het in plakjes. Serveer met de Thaise rijst en de paksoi.