Varkensoester met spinaziepuree, worteltjes en jus

Varkensoester met spinaziepuree, worteltjes en jus
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
aardappel
500 g
bussel worteltjes
0.5 st
spinazie
180 g
Parmezaanse kaas
25 g
varkensoester
2 st
runderfond
95 ml
olijfolie
boter
nootmuskaat
melk
peper
zout
aluminiumfolie

Varkensoester met spinaziepuree, worteltjes en jus

Bereiding

1

Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze beetgaar. Schraap de worteltjes en blancheer ze 5 min. in kokend water. Stoof de spinazie aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Laat de groente slinken.

2

Stoof de worteltjes in wat olijfolie op een laag vuurtje. Kruid ze met peper en zout. Giet de aardappelen af en schep ze bij de spinazie. Doe er een klontje boter en een scheut melk bij. Voeg er de helft van de Parmezaanse kaas bij. Prak alles samen tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

3

Bak het vlees aan beide kanten 1 min. aan op een hoog vuur, in boter. Verlaag het vuur en bak het vlees aan elke kant nog 2 min. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Schenk de runderfond in de pan en roer goed. Roer enkele klontjes koude boter door de saus om wat te binden. Serveer het vlees met de spinaziepuree, worteltjes en jus. Geef er de resterende kaas bij.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
91kj
Vetten
2,4
Zout
0,3
Eiwitten
7,2