Varkenssaté met mosterdsaus, erwtjes, worteltjes en peterseliepatatjes

Varkenssaté met mosterdsaus, erwtjes, worteltjes en peterseliepatatjes
Bereiding
1
Schil en snij de aardappelen in stukken. Doe in een kookpot en zet met een flinke snuf zout onder water. Kook in +/- 20 min. gaar. Snij de varkensoester in blokjes en prik op een satéstokje. Snipper de sjalot en hak de peterselie fijn. Giet de erwtjes af en spoel ze.
2
Verwarm een klontje boter in een pan. Kruid de satés met peper en zout en bak in 10 min. goudbruin. Verwarm een klontje boter in een kookpot op een middelhoog vuur en stoof de sjalot 2 min. aan. Voeg de wortels toe en bak 8-9 min. Voeg dan de erwtjes toe en roerbak nog eens 2-3 min. Kruid met peper en zout.
3
Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminium. Giet room in de pan en voeg de mosterd toe. Roer tot een gladde saus en laat kort inkoken. Giet het water van de aardappelen af en meng er de peterselie en een klontje boter onder. Serveer de satés met de saus, erwtjes, worteltjes en de patatjes.