Varkensschnitzel met tomatenrijst en feta

Varkensschnitzel met tomatenrijst en feta
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
groentebouillon
1 st
ui
0.5 st
kerstomaatjes
250 g
langkorrelrijst
150 g
tomatenconcentraat
0.5 el
schnitzel
2 st
feta
75 g
water
500 ml
olijfolie
boter
peper
zout

Varkensschnitzel met tomatenrijst en feta

Bereiding

1

Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Pel en snipper de ui. Snij de kerstomaten doormidden.

2

Verhit wat olijfolie in een pan en stoof de ui 3 min. aan. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. Voeg dan het tomatenconcentraat, kerstomaten en bouillon toe. Laat 10 min. pruttelen op een laag vuur. Kruid met peper.

3

Verhit een klontje boter in een pan op een middelhoog vuur en bak de schnitzel in 5 min. aan beide kanten gaar. Verkruimel de feta over de tomatenrijst en serveer samen met de schnitzel.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
490kj
Vetten
2,5
Zout
0,31
Eiwitten
6,6