Varkensstoofpotje met bier

Varkensstoofpotje met bier
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 60 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Zilveruitjes
125 g
Varkensspiering boter
0.5 kg
Bloem
1 el
Fles Rodenbach Fruitage
0.5
Kalfsfond
200 ml
Mosterd
1.5 el
Luikse siroop
0.5 el
Laurierblaadjes
1
Bosje tijm
0.5
Krielaardappelen
175 g
Wortelen
1.5
Zout
Peper

Varkensstoofpotje met bier

Bereiding

1

Pel de zilveruitjes. Snij het vlees in stukken. Laat een klontje boter smelten in een stoofpan met zware bodem en bak het vlees rondom bruin. Voeg de zilveruitjes toe, bestrooi met de bloem en meng gedurende 1 min.

2

Verwarm het bier 1 min in de microgolfoven en giet het samen met de kalfsfond over het vlees. Voeg de mosterd, de Luikse siroop, de laurier- blaadjes en een paar plukjes tijm toe. Dek de pan af en laat op een laag vuur 1 u sudderen.

3

Schil intussen de aardappelen en de wortelen en snij de wortelen in dikke rondjes. Leg de aardappelen en wortelen na 20 min sudderen bij het vlees en breng indien nodig verder op smaak. Strooi er de rest van de tijm over en serveer meteen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
123kcal
Vetten
7,4g
Vezels
0,8g
Eiwitten
9,1g