Vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 60 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
havermout
62.5 g
bakpoeder
2.5 g
suiker
20 g
bananen
0.5
vaste kokosnootolie
7.5 g
pecannoten
18.75 g
water
37.5 ml
kaneel
0.25 c.à.c
gemalen gember
0.25 c.à.c
nootmuskaat
10.25 g
zout
0.125 c.à.c

Vegan bananenbrood

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 170° C.

2

Meng de havermout in een blender tot een poeder zo fijn als bloem.

3

Verpletter de bananen in een kom .Snij de noten grof.

4

Voeg havermout, bakpoeder, suiker, noten, kaneel, gember, nootmuskaat en zout samen in een kom en meng. Voeg de bananen en de gesmolten kokosolie toe tot het een dikke pasta wordt. Voeg het water in 3 keer toe om tot een taartdeeg te komen.

5

Smeer een taartvorm in met olie en bloem. Giet het cakedeeg in de bakvorm. Snij een banaan in de lengte doormidden en schik beide helften op het deeg als decoratie. Laat het 1 uur bakken op 170° C.