Vegan enchilada

Vegan enchilada
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 45 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Linzen van Puy
50 g
Zilvervliesrijst
50 g
Water
250 ml
Blik rode bonen, gespoeld en uitgelekt
0.5

Voor de Gemarineerde tofoe:

Pakken tofoe, in blokjes gesneden
1
Esdoornsiroop
0.5 el
Sojasaus
0.5 el
Chilipoeder
0.5 el
Notenboter
0.5 el

Voor de saus:

Rode ui, fijnge-snipperd
0.5
Teentje knoflook
0.5
Olijfolie
Tomatensaus
150 ml
Chili-poeder
0.5 el
Snuifje komijnpoeder
0.5
Oregano
0.5 el
Ciderazijn
0.5 el
Zout

Voor het opdienen:

Avocado’s
1
Handvol kerstomaatje
0.5
Een paar takjes peterselie
Een beetje krokante groentekiemen

Vegan enchilada

Bereiding

1

Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de blokjes tofoe er 20 min in trekken. Verhit een braadpan en bak de blokjes tofoe in 6 minuten rondom goudbruin. Doe de linzen en de rijst in een kookpan, zet ze onder water en breng aan de kook. Laat ze zonder deksel 20 min koken. Voeg dan de bonen toe.

2

Maak intussen de saus: fruit de ui en de knoflook glazig in een scheutje olijfolie, voeg de tomatensaus toe en kruid met zout en de specerijen. Laat even doorkoken, giet er de ciderazijn bij en laat op een zacht vuur 15 min sudderen.

3

Meng de saus met de rijst en de bonen en verdeel dit mengsel over kommen. Voeg de tofoe toe. Snij de avocado en de kerstomaatjes in plakjes, leg ze in de kommen en werk af met peterselie en groentekiemen.