Vegan salade met peulvruchten

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Peulvruchten uit blik (witte bonen, kikkererwten, linzen)
300 g
Komkommer
0.5
Stengel groene selder
0.5
Rode ui
0.5
Kerstomaten
100 g
Gehakte bieslook
2024-05-06T22:00:00.000Z g
Gehakte peterselie
2024-05-06T22:00:00.000Z g

Voor de vinaigrette

Teentje knoflook
1
Gember
0.5 cm
Citroen, bio
0.5
Olijfolie
2 el
Honing
0.5 el
Peper
Zout

Vegan salade met peulvruchten

Bereiding

1

Spoel de peulvruchten onder koud water en laat uitlekken. Snijd de komkommer en de selder in halve maantjes, snipper de ui en snijd de kerstomaten doormidden. Meng de groenten met de peulvruchten.

2

Bereid de vinaigrette. Pel en plet de knoflook, rasp 1 el gember. Pers de citroen en rasp de schil. Meng de knoflook en gember met de olijfolie, 3 el citroensap, de citroenzeste en de honing. Breng op smaak met peper en zout.

3

Roer de bieslook en de peterselie door de vinaigrette en sprenkel over de salade. Breng op smaak indien nodig en serveer.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
84 kcal
Vetten
3,0 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,5 g
Koolhydraat
7,8 g
Suiker
2,9 g
Vezels
4,5 g
Zout
0,2 g
Eiwitten
4,0 g