Vegetarische balletjes, puttanescasaus, quinoa

Vegetarische balletjes, puttanescasaus, quinoa
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

vegetarische balletjes
12
ui
0.5
teen knoflook
1
tomaten
3
takjes peterselie
2
quinoa
100 g
groene olijven
2 el
kappers
2 el
olijfolie
peper
zout

Vegetarische balletjes, puttanescasaus, quinoa

Bereiding

1

Maak de saus. Snij de tomaten in kleine blokjes. Pel en snij de ui en de knoflook fijn. Giet 3 el olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Giet de tomatenblokjes erbij en laat 10 min. stoven. Voeg de olijven, de grof gehakte kappers en de helft van de peterselie, fijngehakt, toe. Kruid met peper en zout.

2

Kook de quinoa in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

3

Verwarm de balletjes in een pan met een scheut olijfolie. Serveer met de quinoa en de puttanescasaus. Decoreer met een beetje peterselie.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
148kcal
Vetten
1g
Zout
0,38g
Eiwitten
6,3g