Vegetarische curry met basmatirijst

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bloemkool
0.5
Olijfolie

Komijnpoeder
0.5 el
Gemalen koriander
0.5 el
Kaneel
0.5 el
Chilivlokken
0.5 el
Basmatirijst
150 g
Rode ui, fijngesnipperd
0.5
Rood pepertje, fijngehakt
0.5
Teentje knoflook
0.5
Geraspte gember
0.5 el
Cashewnoten
40 g
Kikkerwten (blik), uitgelekt
200 g
Chilipoede
0.5 el
Mild kerriepoeder
0.5 el
Geconcentreerde tomatenpuree
0.5 el
Kokosroom
100 ml
Limoensap
1 el
Groentebouillon
100 ml
Klein bosje lente-uitjes, in ringetjes
0.5
Koriander, gesnipperd
2.5 el
Zout, peper

Vegetarische curry met basmatirijst

Bereiding

1

Verdeel de bloemkool in roosjes, leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met zout en peper en strooi er de komijn, koriander, kaneel en chilivlokken over. Meng goed en zet 10 à 15 min onder de ovengrill (laagste stand). De bloemkool moet gaar en goudbruin zijn.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen een beetje olie in een kookpan en bak er de rode ui, het pepertje, de knoflook en de gember in. Laat ongeveer 2 min verwarmen.

3

Doe ook de cashewnoten, de kikkererwten, het chilipoeder, de kerrie en de tomatenpuree in de pan. Meng en laat nog een paar minuten sudderen. Voeg dan de kokosroom, het limoensap en de bouillon toe, en daarna de lente-ui en verse koriander. Meng goed en dien deze curry op met de rijst.