Vegetarische kebab, zure room met harissa en frisse salade

Vegetarische kebab, zure room met harissa en frisse salade
Nutri-Score B
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Carrefour Sensation VÉGÉtal worsten met paprikasmaak
4
Rode ui
0.5
Komkommer
0.5
Tomaten
1
Baby romeinse sla
1
Handvol platte peterselie
0.5
Citroen
0.5
Harissa
1 tl
Zure room
10 cl
Pitabroodjes
Olijfolie, extra vierge
Peper
Zout

Vegetarische kebab, zure room met harissa en frisse salade

Bereiding

1

Prik de worstjes op de brochettes en rooster ze op de hete grill van de barbecue. Snipper en hak de rode ui.

2

Snijd de komkommer in kleine stukjes. Schraap de zaadjes uit de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Hak de slakropjes fijn. Hak de peterselie grof. Pers de citroen. Meng de komkommer met de tomaten, de sla, de rode ui en de peterselie. Besprenkel met 2 el olijfolie en 1 el citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng de harissa en 1 el olijfolie onder de zure room. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de pitabroodjes en besmeer ze met de harissa-roommengeling. Beleg met de salade en een brochette en serveer de rest van de zure room in een apart kommetje.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
128 kcal
Vetten
7,7 g
(waarvan verzadigde vetten)
2,2 g
Koolhydraat
8,9 g
Suiker
1,7 g
Vezels
1,2 g
Zout
0,5 g
Eiwitten
5,2 g