Vegetarische kipschnitzel met gebakken witloof en aardpeerpuree
Vegetarische kipschnitzel met gebakken witloof en aardpeerpuree
Bereiding
1
Schil de aardpeer en aardappelen. Snij de aardpeer in half zo grote stukjes als de aardappelen. Kook in 25 min. gaar. Snij de stronkjes witloof in de lengte doormidden. Hak peterselie fijn en de hazelnoten grof. Gril de hazelnoten, in een droge pan, 5 min. over een laag vuur.
2
Verhit een klont boter in een pan en bak het witloof in 15 min. aan beide kanten gaar. Besprenkel de laatste 5 min. met citroensap, suiker, peper en zout. Zet een deksel op de pan en gaar nog 1 min. verder. Verhit in een andere pan opnieuw een klontje boter en bak de vegetarische kipschnitzels krokant volgens de instructies op de verpakking.
3
Giet het kookvocht van de aardappelen en aardpeer af en stamp samen met een klont boter, peper, zout, geutje melk en nootmuskaat tot een smeuïge puree. Meng er de peterselie en hazelnoten doorheen en serveer met de schnitzel en het gebakken witloof.