Vegetarische one pot rijst


Voorbereiding
10 min.
Kooktijd
20 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Vegetarische one pot rijst
Bereiding
1
Pel en snipper de knoflook en de uit en fruit ze in een hoge braadpan in wat olie. Was de paprika’s en snij ze in stukjes. Voeg de paprika’s, de sojascheuten en de uitgelekte bamboescheuten toe en laat sudderen.
2
Voeg de rijst, de erwten en de bouillon toe, schep om en laat sudderen tot de bouillon opgeslorpt en de rijst gaar is. Giet er de sojasaus bij en kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
3
Klop de eieren los in een kom en kruid met peper en zout. Maak een kuiltje in het midden van de pan en giet daar een beetje olie en het eimengsel in. Laat de eieren lichtjes stollen en roer ze dan door de rijst. Serveer de rijst met extra sojasaus.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
80kcal
Vetten
1,1g
Suiker
0,9g
Vezels
1,1g
Zout
0,7g
Eiwitten
3g