Vegetarische one pot rijst

Vegetarische one pot rijst
Nutri-Score B
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Teentje knoflook
0.5
Ui
0.5
Rode paprika
0.5
Gele paprika
0.5
Sojascheuten
50
Blik bamboescheuten
0.5
Basmatirijst
200 g
Diepvrieserwten
75 g
Groentebouillon
250 ml
Sojasaus + extra
25 ml
Kerriepoeder
0.5 el
Eieren
1
Plantaardige olie
Peper
Zout

Vegetarische one pot rijst

Bereiding

1

Pel en snipper de knoflook en de uit en fruit ze in een hoge braadpan in wat olie. Was de paprika’s en snij ze in stukjes. Voeg de paprika’s, de sojascheuten en de uitgelekte bamboescheuten toe en laat sudderen.

2

Voeg de rijst, de erwten en de bouillon toe, schep om en laat sudderen tot de bouillon opgeslorpt en de rijst gaar is. Giet er de sojasaus bij en kruid met het kerriepoeder, peper en zout.

3

Klop de eieren los in een kom en kruid met peper en zout. Maak een kuiltje in het midden van de pan en giet daar een beetje olie en het eimengsel in. Laat de eieren lichtjes stollen en roer ze dan door de rijst. Serveer de rijst met extra sojasaus.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
80kcal
Vetten
1,1g
Suiker
0,9g
Vezels
1,1g
Zout
0,7g
Eiwitten
3g