Veggie burger met rode kool en aardappelen

Veggie burger met rode kool en aardappelen
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
aardappelen
2
korianderzaadjes
0.5 el
komijnzaadjes
0.5 el
garam masala (poeder)
0.5 c.à.c
chilipoeder
0.25 c.à.c
zout
0.25 c.à.c
ui, fijngesnipperd
0.5
olijfolie
geschaafde rode kool
100 g
vers groen pepertje, fijngehakt
0.5
broodjes, horizontaal doorgesneden
2
pot hummus
0.5
kropjes Romaanse sla, fijngehakt
schaaltje tuinkers
0.5
bosje verse koriander
0.5

Veggie burger met rode kool en aardappelen

Bereiding

1

Schil de aardappelen en kook ze 15 min in licht gezouten water. Giet ze af en zet ze opzij.

2

Rooster in een pannetje op een matig vuur de koriander- en komijnzaadjes, de garam masala en het chilipoeder tot alles gaat geuren. Zet het vuur uit. Doe deze specerijen in de vijzel met het zout en maal alles grof. Fruit de ui op een laag vuur in een beetje olijfolie. Plet de aardappelen grof in een grote kom en meng er de rode kool onder. Voeg de gefruite ui, het gesnipperde pepertje en de gemalen specerijen toe en meng goed.

3

Vorm van dit mengsel met je handen 4 burgers en bak ze voorzichtig aan beide kanten in een scheutje olijfolie. Leg op de onderste helft van elk broodje een burger en beleg verder met hummus, sla, tuinkers en koriander. Sluit de broodjes en dien meteen op.