Veggie pad thai

Veggie pad thai
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

ui
0.5
pindanoten
2 el
soba noodles
125 g
chilipoeder
0.5 c.à.c
sojasaus
2 el
groentebouillonblokje
0.25
broccoliroosjes
200 g
wortelblokjes
125 g
paprikareepjes
115 g
limoen
0.5
verse koriander
water
75 ml
bruine suiker
2 el
arachideolie
peper
zout

Veggie pad thai

Bereiding

1

Snij de ui in halve ringen. Hak de pindanoten grof. Kook de noodles beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. Zet aan de kant.

2

Doe het water, suiker, chilipoeder, sojasaus en het bouillonblokje in een sauspannetje en zet op een zacht vuurtje. Roer tot de suiker is opgelost. Verhit intussen wat arachideolie in een wok of pan op hoog vuur. Roerbak er de ui, broccoli, wortel en paprikareepjes in. Roer zodat de groenten niet aanbakken. Kruid met peper en zout.

3

Doe er de noodles bij. Schenk er de saus over. Bak even op een zacht vuurtje. Schep alles goed door elkaar. Breng verder op smaak met limoensap. Hak de koriander fijn. Verdeel de pad thai over de borden en garneer met de koriander volgens eigen smaak en de fijngehakte pindanoten.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
3,5kcal
Vetten
0,6g
Zout
0,79g
Eiwitten
4,3g