Veggie quesadilla met bonen en gesmolten kaas

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rode kidneybonen
100 g
Vegetarisch gehakt
200 g
Komijn
1/2 tl
Snufje gerookte paprika
1/2
Wraps
4
Cheddar (in sneetjes)
100 g
Limoen
1/2
Koriander
10 g
Kerstomaten
200 g
Guacamole
100 g
Olijfolie
Peper

Zout

Veggie quesadilla met bonen en gesmolten kaas

Bereiding

1

Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op een matig vuur. Bak het vegetarisch gehakt samen met de specerijen, peper en zout voor 3 min. Doe de bonen erbij en laat nog 2 min meebakken.

2

Leg 4 wraps op een bord en beleg met plakken cheddar. Verdeel het gehakt erover en leg er nog een plakje kaas op. Dek af met 4 resterende wraps. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de quesadilla’s 2 min aan elke kant op een matig vuur, tot ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.

3

Pers het sap van 1/2 limoen. Hak de koriander fijn. Snij de kerstomaten doormidden en meng met een scheutje olijfolie, 1 à 2 el limoensap, koriander en peper en zout. Snij de quesadilla’s in driehoekjes en serveer met guacamole, limoenschijfjes en de tomatensalade.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
185 kcal
Vetten
7,3 g
(waarvan verzadigde vetten)
2,9 g
Koolhydraat
18 g
Suiker
1,6 g
Vezels
4,7 g
Zout
0,7 g
Eiwitten
9,8 g