Veggie taco’s met krokante bloemkool en koolsla

Veggie taco’s met krokante bloemkool en koolsla
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
colombomix
0.5 el
bloemkoolroosjes
300 g
panko
40 g
avocado
0.5 st
zure room
10 cl.
limoensap
1.5 el
maïstortilla’s
4 st
koolsla
100 g
paprikamix
115 g
barbecuesaus
2 el
melk
75 ml
bloem
1 el
olijfolie
peper
zout

Veggie taco’s met krokante bloemkool en koolsla

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 230°C. Breng de melk op smaak met de colombomix, peper en zout. Doe er de bloem bij en meng goed. Haal de bloemkoolroosjes één voor één door de melk en daarna door de panko. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat 20 min. in de hete oven.

2

Snij de avocado in reepjes. Meng de zure room met het limoensap en breng op smaak met peper en zout.

3

Verwarm de tortilla’s kort in de microgolfoven. Maak dan de taco’s: smeer eerst wat zure room in het midden. Schep er dan wat koolsla op en beleg met enkele krokante bloemkoolroosjes, reepjes paprika en avocado. Bedruppel met de barbecuesaus. Vouw samen, steek eventueel vast met een prikker en serveer meteen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
154kj
Vetten
2,3
Zout
0,4
Eiwitten
3,7