Veggieballetjes, gegrilde maïskolf met kruidenboter en zoete aardappelfrietjes

Veggieballetjes, gegrilde maïskolf met kruidenboter en zoete aardappelfrietjes
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

So Fresh zoete aardappelen
330 g
veggie sojaballetjes tomaat, basilicum
200 g
suikermaïskolven
2
sap van limoen
0.25
korianderpoeder
1 c.à.c
cayennepoeder
0.25 c.à.c
paprikapoeder
1 c.à.c
olijfolie
boter
zeezout
zwarte peper

Veggieballetjes, gegrilde maïskolf met kruidenboter en zoete aardappelfrietjes

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de zoete aardappelstaafjes in een schaal, besprenkel rijkelijk met olie en kruid met flink wat paprikapoeder, zout en peper. Meng goed dooreen en spreid de staafjes uit over een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak de frietjes in 20 min. knapperig en goudbruin in de oven.

2

Verwarm een grillpan op een hoog vuur en leg er de maïskolven in. Gril de kolven enkele min. langs elke zijde. Bak de sojaballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Meng ondertussen de boter met het limoensap, het korianderpoeder en cayennepeper en kruid met peper en zout. Laat de kruidenboter smelten over de gegrilde maïs en dien op samen met de gebakken sojaballetjes en de zoete aardappelfrietjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
135kcal
Vetten
1,6g
Zout
0,32g
Eiwitten
5,5g