Velouté van bloemkool en spliterwten met toast champignon

Velouté van bloemkool en spliterwten met toast champignon
Voorbereiding 35 min.
Kook 50 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de velouté:

Spliterwten
80 g
Bloemkool, in roosjes
0.5
Olijfolie
Wortelen, in rondjes
1
Sap van een citroen
0.5
Groentebouillon
250 ml
Flink bosje verse koriander
0.5
Zout
Peper

Voor de toast champignon:

Olijfolie
1 el
Uien, fijngesnipperd
1
Teentjes knoflook, fijngesnipperd
2
Kastanjechampignons, in 4 gesneden
250 g
Zure room
100 ml
Sneden brood
2
Gedroogde tijm
0.5 c.à.c
Zout
Peper

Velouté van bloemkool en spliterwten met toast champignon

Bereiding

1

Zet de spliterwten 2 uur te week in twee keer hun volume aan water. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg 4 bloemkoolroosjes op een bakplaat en besprenkel met een scheutje olijfolie. Kruid met zout en peper en rooster ongeveer 15 min in de oven, tot de bloemkool goudbruin is.

2

Spoel de spliterwten in helder water en laat ze uitlekken. Verhit een scheutje olie in een kookpan en stoof de rest van de bloemkool en de rondjes wortel aan. Giet de bouillon over de groenten zodat ze volledig onder staan. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook, zet het vuur wat lager en laat 40 min koken.

3

Pureer de soep met de staafmixer tot een volledig gladde velouté. Giet er het citroensap bij en meng. Werk de hete velouté af met de geroosterde bloemkoolroosjes en enkele blaadjes koriander. Serveer met de toast champignon.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
32g
Suiker
14g
Vezels
23g
Eiwitten
22g