Venkelsalade met sinaasappel, venkelzaadjes, gegrilde amandelen en citroenvinaigrette
Venkelsalade met sinaasappel, venkelzaadjes, gegrilde amandelen en citroenvinaigrette
Bereiding
1
Snij het loof van de venkelknollen en leg het opzij. Snij de steeltjes van de knollen en snij ze in dunne schijfjes. Snij de knollen zelf met de mandoline in flinterdunne schijven. Leg alle schijfjes in een mengkom.
2
Schil de sinaasappelen à vif met een scherp mes en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Leg de partjes bij de venkel. Hak de amandelen grof en rooster ze goudbruin en krokant in een pan zonder vetstof.
3
Maak de vinaigrette: plet de venkelzaadjes. Pel en pers de knoflook. Meng venkelzaadjes en knoflook met het citroensap en de honing. Voeg de olijfolie in een dun straaltje toe en klop tot een gladde vinaigrette. Kruid met zout en peper. Strooi de geroosterde amandelen over de salade en besprenkel met de vinaigrette. Versier met het venkelloof.