Verrassende carbonara met chipolata, rode ui en nootjes

Verrassende carbonara met chipolata, rode ui en nootjes
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
rode ui
1 st
walnoten
30 g
linguine
200 g
ei
2 st
Parmezaanse kaas
50 g
chipolata
270 g
spinazie
225 g
olijfolie
boter
peper
zout

Verrassende carbonara met chipolata, rode ui en nootjes

Bereiding

1

Snij de rode ui in halve maantjes. Hak de walnoten fijn. Bak de ui, samen met de helft van de noten, aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Schenk er na enkele minuutjes wat water bij en laat traag stoven tot de ui helemaal gaar en doorzichtig is.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Klop de eieren los en meng met de Parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout. Bak de worstjes gaar in boter. Snij ze in stukjes. Voeg de spinazie bij de gare uien en laat slinken.

3

Giet de pasta af en meng er de uien en spinazie onder. Meng er ook de geklutste eieren onder tot er een smeuïge saus ontstaat. Schep er de worstjes bij. Verdeel over de borden. Werk af met een draai van de pepermolen en de rest van de walnoten.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
230kj
Vetten
5,5
Zout
0,6
Eiwitten
11