vichyssoise van prei met dragonolie, grijze garnalen en gebakken kabeljauw
vichyssoise van prei met dragonolie, grijze garnalen en gebakken kabeljauw
Bereiding
1
Verhit de extra olijfolie goed heet en fruit de ui en de prei. Kruid met zout en peper en laat al roerend 5 min fruiten (laat niet kleuren). Voeg de aardappelblokjes toe. Strooi er de venkelzaadjes over en giet er de melk, de room en de bouillon bij. Laat 20 min sudderen op een heel laag vuur. Pureer de soep dan en breng indien nodig verder op smaak.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kabeljauw in een ovenschaal, besprenkel met een scheutje olijfolie en bak ongeveer 10 min in de oven, tot de vis gaar is.
3
Kook de zeekraal 1 min in water en laat meteen schrikken onder koud water. Verdeel de soep over grote borden en schik er gebakken kabeljauw, zeekraal en grijze garnalen op. Werk af met een straaltje dragonolie en serveer.