vichyssoise van prei met dragonolie, grijze garnalen en gebakken kabeljauw

vichyssoise van prei met dragonolie, grijze garnalen en gebakken kabeljauw
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ui, fijngehakt
0.5
Preiwitten, fijngesnipperd
1
Aardappelen, geschild en in blokjes
2
Venkelzaadjes
0.5 el
Melk
200 ml
Room
100 ml
Groentebouillon
150 ml
Grijze garnalen
100 g
Zeekraal
25 g
Kabeljauwfilet
100 g
Olijfolie
Zout
Peper

vichyssoise van prei met dragonolie, grijze garnalen en gebakken kabeljauw

Bereiding

1

Verhit de extra olijfolie goed heet en fruit de ui en de prei. Kruid met zout en peper en laat al roerend 5 min fruiten (laat niet kleuren). Voeg de aardappelblokjes toe. Strooi er de venkelzaadjes over en giet er de melk, de room en de bouillon bij. Laat 20 min sudderen op een heel laag vuur. Pureer de soep dan en breng indien nodig verder op smaak.

2

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kabeljauw in een ovenschaal, besprenkel met een scheutje olijfolie en bak ongeveer 10 min in de oven, tot de vis gaar is.

3

Kook de zeekraal 1 min in water en laat meteen schrikken onder koud water. Verdeel de soep over grote borden en schik er gebakken kabeljauw, zeekraal en grijze garnalen op. Werk af met een straaltje dragonolie en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
515kcal
Vetten
32g
Vezels
6,7g
Eiwitten
29g