Vietnamese kippenspiesjes met paksoi en rijst

Vietnamese kippenspiesjes met paksoi en rijst
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

Thais geparfumeerde rijst
125 g
teen knoflook
1
vissaus
2 el
pili-pili
kipfilethaasje
300 g
paksoi
1
oestersaus
3 el
arachideolie
suiker
0.5 el
witte wijnazijn
1 el
peper
zout

Vietnamese kippenspiesjes met paksoi en rijst

Bereiding

1

Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

2

Plet de knoflook tot moes. Meng de helft van de knoflook met de vissaus, en snuifje pili-pili, suiker, witte wijnazijn, peper en een geutje arachideolie. Meng er de kippenlapjes doorheen en laat 5 min. marineren. Snij ondertussen de paksoi in repen.

3

Spies het vlees op de spiesjes. Verhit een grillpan op een hoog vuur en gril de spiesjes in 10 min. rondom rond goudbruin en gaar. Bestrijk regelmatig met de overgebleven marinade. Verhit ondertussen wat olie in een wok en roerbak de overgebleven knoflook 1 min. alvorens de paksoi toe te voegen. Roerbak in 5 min. gaar. Meng er de oestersaus doorheen en laat nog 1 min. verder garen. Serveer de spiesjes met rijst en paksoi.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
144kcal
Vetten
1g
Zout
1,6g
Eiwitten
11g