Vietnamese kippenspiesjes met paksoi en rijst
Vietnamese kippenspiesjes met paksoi en rijst
Bereiding
1
Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
2
Plet de knoflook tot moes. Meng de helft van de knoflook met de vissaus, en snuifje pili-pili, suiker, witte wijnazijn, peper en een geutje arachideolie. Meng er de kippenlapjes doorheen en laat 5 min. marineren. Snij ondertussen de paksoi in repen.
3
Spies het vlees op de spiesjes. Verhit een grillpan op een hoog vuur en gril de spiesjes in 10 min. rondom rond goudbruin en gaar. Bestrijk regelmatig met de overgebleven marinade. Verhit ondertussen wat olie in een wok en roerbak de overgebleven knoflook 1 min. alvorens de paksoi toe te voegen. Roerbak in 5 min. gaar. Meng er de oestersaus doorheen en laat nog 1 min. verder garen. Serveer de spiesjes met rijst en paksoi.