Vietnamese pho (rijk gekruide bouillon) met gebakken tofu

Vietnamese pho (rijk gekruide bouillon) met gebakken tofu
Voorbereiding 5 min.
Kook 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

groentebouillonblokje(s)
1
stronk paksoi
0.5
ui
0.5
tofu
125 g
pili pili
0.5 c.à.c
Garam masala kruidenmix
0.5 el
wortelschijfjes
110 g
sojasaus
0.5 el
oesterzwammen
150 g
vermicelli
50 g
water
750 ml
olijfolie
arachideolie
peper
zout

Vietnamese pho (rijk gekruide bouillon) met gebakken tofu

Bereiding

1

Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Snij de paksoi in reepjes. Snipper de ui fijn. Snij de tofu in blokjes van 1 cm op 1 cm. Bak ze met de pili pili in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Kruid met zout.

2

Stoof de ui aan in wat arachideolie op een laag vuurtje in een diepe pan. Bak de garam masala mee. Voeg er de wortelschijfjes en sojasaus aan toe en stoof even mee. Blus met de bouillon en breng de soep tegen het kookpunt aan.

3

Scheur de oesterzwammen. Voeg samen met de paksoi toe aan de soep. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog 5 min. meekoken en zet daarna het vuur af. Week er enkele minuten de vermicelli in en verdeel de soep over aparte kommen. Verdeel er de blokjes tofu over.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
38kcal
Vetten
0,28g
Zout
0,55g
Eiwitten
2,1g