Vietnamese pho (rijk gekruide bouillon) met gebakken tofu
Vietnamese pho (rijk gekruide bouillon) met gebakken tofu
Bereiding
1
Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Snij de paksoi in reepjes. Snipper de ui fijn. Snij de tofu in blokjes van 1 cm op 1 cm. Bak ze met de pili pili in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Kruid met zout.
2
Stoof de ui aan in wat arachideolie op een laag vuurtje in een diepe pan. Bak de garam masala mee. Voeg er de wortelschijfjes en sojasaus aan toe en stoof even mee. Blus met de bouillon en breng de soep tegen het kookpunt aan.
3
Scheur de oesterzwammen. Voeg samen met de paksoi toe aan de soep. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog 5 min. meekoken en zet daarna het vuur af. Week er enkele minuten de vermicelli in en verdeel de soep over aparte kommen. Verdeel er de blokjes tofu over.