Vispapillot met kerstomaten, witte wijn en mosselen

Vispapillot met kerstomaten, witte wijn en mosselen
Nutri-Score A
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Mosselen
250 g
Kerstomaten
100 g
Filets witte vis (bijvoorbeeld kabeljauw, roodbaars...)
2
Droge witte wijn
50 ml
Aardappelen krieltjes rozemarijn & zeezout
400 g
Olijfolie
Zout
Peper

Vispapillot met kerstomaten, witte wijn en mosselen

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C en zet een bakplaat klaar. Spoel de mosselen onder koud water en verwijder de beschadigde of open stuks. Snij de kerstomaten doormidden. Vet een bakpapiertje in met olie en leg er een visfilet op. Verdeel ook de mosselen en de kerstomaten erover. Besprenkel met witte wijn en olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de papillot dicht en laat de vis in zijn eigen stoom garen.

2

Doe hetzelfde met de andere visfilets. Leg de papillotten op de bakplaat en bak 10 tot 15 min, afhankelijk van de dikte van de vis.

3

Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de papillotten samen met de aardappelen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
84 kcal
Vetten
1,6 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,3 g
Koolhydraat
7,9 g
Suiker
0,8 g
Vezels
1,4 g
Zout
0,34 g
Eiwitten
8,1 g