Vleesballetjes met tomatensaus en mozzarella

null
Voorbereiding 10 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kalfsgehakt
50 g
Teentje knoflook
0.5
Tomatenpuree
75 ml
Minibolletjes mozzarella
4
Vers basilicum
Olijfolie
0.5 el
Zout
Peper

Vleesballetjes met tomatensaus en mozzarella

Bereiding

1

Kruid het gehakt met peper en zout. Rol er met bevochtigde handen 8 balletjes van en bak die rondom goudbruin in een pan met de olijfolie.

2

Pel en snipper de knoflook. Leg hem in de pan bij de balletjes en laat kort meebakken. Voeg dan de tomatenpuree toe en eventueel een klein beetje water. Kruid alles nog met peper en zout en laat op een laag vuur sudderen.

3

Laat de bolletjes mozzarella smelten in een pan. Leg elk gehaktballetje in een klein kommetje, nappeer met tomatensaus en leg er een bolletje gesmolten mozzarella op. Kruid met peper, decoreer met het basilicum en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
164kcal
Vetten
4,3g
Vezels
1,2g
Zout
1,37g
Eiwitten
11g