Vleesballetjes met tomatensaus en mozzarella
Voorbereiding
10 min.
Kook
10 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Vleesballetjes met tomatensaus en mozzarella
Bereiding
1
Kruid het gehakt met peper en zout. Rol er met bevochtigde handen 8 balletjes van en bak die rondom goudbruin in een pan met de olijfolie.
2
Pel en snipper de knoflook. Leg hem in de pan bij de balletjes en laat kort meebakken. Voeg dan de tomatenpuree toe en eventueel een klein beetje water. Kruid alles nog met peper en zout en laat op een laag vuur sudderen.
3
Laat de bolletjes mozzarella smelten in een pan. Leg elk gehaktballetje in een klein kommetje, nappeer met tomatensaus en leg er een bolletje gesmolten mozzarella op. Kruid met peper, decoreer met het basilicum en serveer.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
164kcal
Vetten
4,3g
Vezels
1,2g
Zout
1,37g
Eiwitten
11g