Vleesballetjes met venkel in tomatensaus

Vleesballetjes met venkel in tomatensaus
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kleine aardappeltjes
8
Olijfolie
50 ml
Teentjes knoflook
2
Rode uien
1
Venkelknollen
1
Rode paprika
0.5
Gele paprika
0.5
komijnzaadjes
1 c.à.c
Kuipjes balletjes in tomatensaus
1
Bussel platte peterselie
0.5
Zout, peper

Vleesballetjes met venkel in tomatensaus

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en snij ze in twee. Schik ze op een ovenplaat met de teentjes knoflook, overgiet ze met olijfolie en zet 15 min in de oven.

2

Snij de ui en de venkel fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij de paprika’s in reepjes. Voeg de groenten toe aan de aardappelschotel, strooi er komijnzaadjes over, kruid met peper en zout en zet nog eens 25 min in de oven op 175°C.

3

Warm ondertussen de balletjes op en laat 15 min sudderen op een laag pitje. Dien op met de ovengroenten. Werk af met wat peterselie.